РЕВЮ НА SUUNTO 9

 

 

Създаден за да издържа повече


Когато имаш цел и се впускаш в ново приключение имаш нужда и от часовник, на който да разчиташ да бъде винаги с теб.

Това е Suunto 9! С батерия, която издържа до 120 часа в режим на тренировки и запис на тракове.

Suunto 9 e най-новият премиум мултиспорт GPS часовник, създаден за спортисти, които изискват най-доброто от своя часовник. Интелигентното управление на живота на батерията гарантира, че твоят часовник ще издържа толкова дълго, колкото имаш нужда.

Здравият устойчив корпус е предвиден за дълги и тежки тренировки, състезания, както и за супер екстремни приключения.

 

Най-важното за Suunto 9

Удивително дълъг живот на батерията
Здрав и устойчив корпус
Разширени тренировъчни функции
Измерване на пулса директно на китката
Барометричен алтиметър – измерване на надморската височина

 

Дизайн и екран

Стилен дизайн на часовника, подходящ както за тренировка, така и за ежедневието
Произведен във Финландия
Създаден да оцелява в почти всякакви условия
Голям и отчетлив екран

 

Suunto 9 към момента в предлагаме в следните варианти:
1. Suunto 9 G1 Baro Black - черен панел с черна силиконова каишка
2. Suunto 9 G1 Baro White - сребрист панел с бяла силиконова каишка
3. Suunto 9 G1 Baro Titanium Black - черен титаниев панел с черна силиконова каишка

Часовникът има голям дисплей, със сапфирен кристал, устойчив на надраскване. Екранът е с резолюция 320 x 300 пиксела, достатъчно голям за да събере повече статистически данни, както и да изобразява диаграми и стойности, като например сърдечната честота.

Както се очаква от часовник с толкова дълъг живот на батерията, той има ръчно регулиране на яркостта на екрана, скрийнсейвър с потъмняване на екрана, автоматично запаметяване на настройките, когато превъртате различните режими на батерията. Тъчскрийнът е с висока чувствителност, като могат също така да се използват и трите странични бутона за управление на часовника, което е много удобно, особено след тренировка.

Екранът на часовника автоматично угасва, когато не го използвате, за да пести енергия, като можете да го събудите отново с докосване по екрана. Също така екрана угасва по време на тренировка, и е необходимо отново да го докоснете или да натиснете бутон за да светне.

Можете да избирате измежду осем различни изгледа на часовника, показващи различни статистически данни, като например време, изминати крачки, изгрев и залез, живот на батерията и др.

Suunto 9 има силиконова 24 мм. каишка – широка, удобна и устойчива. Каишката се огъва и разтяга, така че да пасне на всякакви китки. Каишката е лесно сменяема, като се предлагат и различни резервни каишки. Suunto 9 тежи 81 гр., по-тежък в сравнение с повечето спортни часовници. Той е водоустойчив до 100 метра и може да работи при температура от -20° C до +55° C.

 

 


Батерията

До 120 часа, в зависимост от включения режим
Различни режими на батерията, с възможност за персонални настройки
Известяване преди тренировка, ако има нужда от зареждане

Suunto 9 има три режима на батерията -  Performance, Endurance и Ultra, с възможност за промяна на настройките, така че да бъде максимално ефективен.

Режим Performance – издържа до 25 часа, като всички сензори са включени. Екранът не е активен по време на тренировка. Възможност за регулиране на яркостта на екрана. Измерване на пулса. Вибрации и смарт известия. Получава се информация от GPS на всяка секунда.

Режим Endurance – получава се GPS информация на всеки 60 секунди, измерването на пулса е изключено, яркостта на екрана намалява до 20%. Всичко останало остава непроменено, като в режим Performance, така че да се увеличи живота на батерията до 40 часа.

Режим Ultra – получаването на информацията от GPS е на 120 секунди, изключва измерването на пулса, вибрациите и известията са изключени, яркостта на екрана намалява до 10% и изпада в хибернация след 10 секунди. Реално часовника изключва всички функции, които не са от решаващо значение за вашата тренировка, а увеличава живота на батерията до 120 часа.

За да се компенсира този голям интервал на разчитане на GPS информация, Suunto 9 използва функцията FusedTrack. Часовникът комбинира информацията от компаса, жироскопа и акселерометъра, за да запълни празните полета, в които не е получена информация от GPS.  FusedTrack се активира автоматично в режимите Endurance и  Ultra.

 

Функции и проследяване

Измерване на пулса директно на китката
Подробни статистически данни
GPS проследяване

     
Със Suunto 9 можете да правите интервални тренировки, базирани на темпо, време и сърдечна честота. След края на тренировката получавате детайлна статистическа информация за представянето си, включваща основните данни - изминато разстояние, темпо, крачки, сърдечна честота, изгорени калории, както и някои по-специфични – време за възстановяване,  EPOC (Излишък от консумация на кислород след тренировка), Peak Training Effect (PTE) и др.

С часовника следите и качеството на съня си, като получавате информация, за продължителност на съня, времето в което сте били будни, времето, което сте спали дълбоко, както и сърдечна честота по време на сън. Разполагате също и с опция „Do not disturb“ за да избегнете известията по време на сън.

Можете също да свържете и допълнителен колан за измерване на пулса по Bluetooth за още по-голяма точност.

Навигационните функции на Suunto 9 включват – навигация по следи, навигация до точки на интерес, планиране на маршрут, любими маршрути и др.

 

 

Снимки на Suunto 9 G1 Baro Titanium


 

Какво има в кутията ?

Часовник Suunto 9
USB кабел за зареждане
Книжка с кратко ръководство на различни езици
 

1

 

 

 


Заключение


От издръжливия дизайн до почти безкрайните си фитнес и тренировъчни функции и възможности, имате много причини да харесате Suunto 9, но наистина впечатляващото е невероятно дългия живот на батерията.
Ако сте любител на бягането, колоезденето, екстремните спортове и обичате да поемате предизвикателства, за които имате нужда от издръжлив часовник, то Suunto 9 ще отговори на Вашите очаквания и ще бъде до Вас през цялото време.

 

     

 


Следвай ни в Instagram, за да научаваш за всички нови статии в сайта!

 
Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!