Условия за плащане с TBI

 

1. Важни детайли

TBI Bank (преди TBI Credit) са се доказали във времето като коректен и сигурен партньор. Всички продукти на нашия сайт на стойност над 200 лева могат да бъдат закупени на кредит чрез TBI Bank. Срокът за погасяване може да бъде от 3 до 36 месеца. Няма първоначална вноска. Изплащате на равни месечни вноски. Стремим се да поддържаме изгодни лихвени проценти и нисък ГПР, за целта успяхме да договорим нови по-ниски лихвени проценти. По-ниските проценти са валидни, ако изберете период от 6 или повече месеца. За да кандидатствате трябва да сте български гражданин с постоянна работа и трудов договор. Кандидатстването е възможно само по Интернет след попълване на всички данни в нашия сайт. Кандидатстване не е възможно при обаждане по телефона и при бърза поръчка направена само с телефонен номер.
 


 
​2. Начин на работа

Първата стъпка е да изберете кой точно е желаният от Вас продукт. След това от калкулатора, който се намира в страницата на продукта избирате вноски и оскъпяване и натискате върху бутона "КУПИ НА КРЕДИТ". След това ще се отвори страницата с количката в която попълвате Вашите данни, в графа плащане избирате TBI Bank и завършвате поръчката. След това заявката се изпраща към TBI Bank за одобрение. Ако заявката Ви бъде одобрена ще получите набор от документи, които трябва да бъдат подписани (до 5 дни след одобрение на заявката) от Вас и върнати обратно. Документите се изпращат без продукта, продукта ще бъде изпратен към Вас след като подписаните документи се върнат при нас. Документите се изпращат с куриер, който ще изчака да ги подпишете и ще ги върне обратно. Куриерът проверява Вашите имена и данни, тоест ако на адреса липсва лицето, което е кандидатствало, документите ще бъдат върнати обратно и заявката за кредит ще бъде спряна. Към документите трябва да приложите и копие на лична карта с надпис "Вярно с оригинала" и подпис. Документите се изпращат и връщат с куриер на СПИДИ, като Вие заплащате транспортните разходи свързани с изпращането и връщането на документите според тарифата на куриерската служба. Възможно е документите да се подпишат в нашия офис в София, като в този случай не се заплащат транспортни разходи. Можем да изпратим продукта до адрес, в този случай доставката е платена, може да доставим и до избран от Вас офис на куриерската фирма, в този случай доставката е безплатна.
 3. Срокове за доставка

Ако Вие подпишете документите в нашия офис, ще спестите време защото документите няма да се изпращат. Ако документите се изпращат и връщат с куриер има забавяне свързано със сроковете за доставка, зависещи от куриерската служба. Това забавяне се получава, защото куриерът доставя документите на следващия ден, а за някои места дори доставката се забавя няколко дни. След като документите бъдат подписани има още един ден за връщане към нас. Когато получим подписаните документи, изпращаме продукта към Вас, което отново отнема един ден или повече. Всичко това цели да Ви сигнализира, че изпращането и връщането на документите е свързано с повече време и трябва да предвидите няколко дни допълнително.
 4. Най-вероятно ще Ви одобрят

Ако имате добра кредитна история.
Ако имате постоянна работа и трудов договор.
Ако размерът на месечната вноска е съобразен с вашите доходи.
 5. Най-вероятно ще Ви откажат

Ако имате лоша кредитна история (например не сте плащали редовно предишен кредит) е много вероятно да Ви откажат.
Ако нямате постоянна работа и нямате трудов договор е много вероятно да Ви откажат.
Ако телефонния номер, който сте оставили е недостъпен и/или от TBI Bank не могат да се свържат с Вас, има вероятност да Ви откажат.
Ако не сте запознати с продукта, който искате да купите, тоест ако имате много въпроси и не сте взели твърдо решение да го купите, има вероятност да Ви откажат.
Ако вече сте кандидатствали на друго място през друг сайт или магазин и от TBI Bank не са одобрили заявката, то заявката през нашия сайт също няма да бъде одобрена.
 6. Съвети

Изберете срок на кредита, който да е съобразен с Вашите доходи, ако се колебаете изберете по-дълъг срок.
Попълнете Вашите данни на кирилица.
Запознайте се в детайли с характеристиките на продукта, който желаете да закупите. Операторът от TBI Bank, който ще се свърже с Вас не е продавач консултант и няма да отговаря на въпроси, операторът се обажда за да прецени дали да отпусне кредит или да откаже.
Оставете телефон за връзка, който да е лично Ваш и имайте готовност да получите обаждане. В случай, че TBI Bank не успеят да се свържат с Вас по телефона е възможно искането за кредит да бъде отказано без да се разглежда.
Подпишете документите лично, куриерът проверява Вашите имена и данни, тоест ако на адреса липсва лицето, което е кандидатствало, документите ще бъдат върнати обратно и заявката за кредит ще бъде спряна.

 7. Лични данни

Когато кандидатствате на кредит при нас Вие се съгласявате (чрез поставяне на отметка) с нашата декларация за поверителност, а също се съгласявате и с нашите условия за плащане с TBI. Можете да се запознаете с нашата декларация за поверителност като натиснете тук.  Освен описаните в нея данни за целта встъпване в договор от TBI банк изискват и събират допълнителни данни. Видовете данни които се обработват са: Трите имена, ЕГН, данни от документа за самоличност, кредитна история, финансова информация. Продължителността на обработването на личните данни е 5 години след приключване на отношения с клиента.

 8. Отказ и връщане до 14 дни

Моля имайте предвид, че когато купувате на изплащане от нас Вие сключвате 2 сделки. Едната е с нашата фирма за покупка на стоката, а другата е с TBI Bank за кредит. Това означава, че ако желаете да се възползвате от правото на отказ и на връщане до 14 дни трябва да го направите и на двете места. Необходимо е да уведомите нас, че ще връщате продукта, а също и TBI Bank за това, че се отказвате от кредита. Също имайте предвид, че няма възможност за замяна, тоест, ако се стигне до отказване до 14 дни, старият договор се анулира, ако искате друг продукт кандидатствате наново за другия продукт.
 

 

 

 

 


   
При плащане с банков превод получавате 1.2 процента допълнителна отстъпка.