Условия за плащане с TBI

 

Запознайте се внимателно с описаните по-долу условия, те дават яснота как протича канидатстването за кредит, а също са обвързващи за Вас, защото когато кандидатствате Вие се сгласявате с тези условия.


1. Важни детайли

Всички продукти на нашия сайт на стойност над 200 лева могат да бъдат закупени на кредит чрез TBI Bank. Срокът за погасяване може да бъде от 3 до 36 месеца. Няма първоначална вноска. Изплащате на равни месечни вноски. Стремим се да поддържаме изгодни лихвени проценти и нисък ГПР, за целта успяхме да договорим нови по-ниски лихвени проценти. По-ниските проценти са валидни, ако изберете период от 6 или повече месеца. За да кандидатствате трябва да сте български гражданин с постоянна работа и трудов договор. Кандидатстването е възможно само по Интернет след попълване на всички данни в нашия сайт. Кандидатстване не е възможно при обаждане по телефона и при бърза поръчка направена само с телефонен номер.
 


 
​2. Начин на работа

Първата стъпка е да изберете кой точно е желаният от Вас продукт. След това от калкулатора, който се намира в страницата на продукта избирате вноски и оскъпяване и натискате върху бутона "КУПИ НА КРЕДИТ". След това ще се отвори страницата с количката в която попълвате Вашите данни, в графа плащане избирате TBI Bank и завършвате поръчката. След това заявката се изпраща към TBI Bank за одобрение. Ако заявката Ви бъде одобрена ще получите набор от документи, които трябва да бъдат подписани (до 5 дни след одобрение на заявката) от Вас и върнати обратно. Документите се изпращат без продукта, продукта ще бъде изпратен към Вас след като подписаните документи се върнат при нас. Документите се изпращат с куриер, който ще изчака да ги подпишете и ще ги върне обратно. Куриерът проверява Вашите имена и данни, тоест ако на адреса липсва лицето, което е кандидатствало, документите ще бъдат върнати обратно и заявката за кредит ще бъде спряна. Към документите трябва да приложите и копие на лична карта с надпис "Вярно с оригинала" и подпис. Документите се изпращат и връщат с куриер на СПИДИ, като Вие заплащате транспортните разходи свързани с изпращането и връщането на документите според тарифата на куриерската служба. След като документите се върнат при нас можем да изпратим продукта до адрес, в този случай доставката е платена, може да доставим и до избран от Вас офис на куриерската фирма, в този случай доставката е безплатна.
 3. Срокове

Когато документите се изпращат и връщат с куриер има забавяне свързано със сроковете за доставка, зависещи от куриерската служба, обикновено на куриерите има отнема от 3 до 5 дни. Това забавяне се получава, защото куриерът доставя документите на следващия ден, а за някои места дори доставката се забавя няколко дни. След като документите бъдат подписани има още един ден за връщане към нас. Когато получим подписаните документи, изпращаме продукта към Вас, което отново отнема един ден или повече. Освен забавяне във връзка с изпращане на документите има и забавяне при TBI поради претовареност или поради това, че не могат да се свържат с Вас по телефона, тоест възможно от TBI да не разгледат заявката веднага, а да се забавят няколко дни, обикновено одобрението на кредита отнема от 1 до 5 дни. Всичко това цели да Ви сигнализира, че кандидатстването и изпращането, и връщането на документите е свързано с повече време, и трябва да го предвидите. Като съберем забавянето от куриерите + забавянето от одобрението на кредита общо прави от 4 до 10 работни дни. Случвало се е клиенти да споделят, че ако отидат в някоя верига магазини ще подпишат документите и ще вземат продукта веднага. Това наистина е така и става по-бързо защото клиента губи своето време и отива на крака като дава подписа си веднага, до като при нас за по-голямо удобство клиента си стои вкъщи и куриерите идват при клиента, тоест в единия случай клиента ходи, а в другия случай при него идват. Поради тази причина, когато клиента отиде на място се получава по-бързо, тоест по този начин клиента спестява от времето на куриерите. Съответно  по Интернет това спестяване не може да се получи и сроковете (които не завсият от нас) са от 4 до 10 работни дни, както е описано по-горе.
 4. Най-вероятно ще Ви одобрят

Ако имате добра кредитна история.
Ако имате постоянна работа и трудов договор.
Ако размерът на месечната вноска е съобразен с Вашите доходи.
Ако телефонният номер, който сте оставили е актуален.
 5. Най-вероятно ще Ви откажат

Ако имате лоша кредитна история (например не сте плащали редовно предишен кредит) е много вероятно да Ви откажат.
Ако нямате постоянна работа и нямате трудов договор е много вероятно да Ви откажат.
Ако телефонния номер, който сте оставили е недостъпен и/или от TBI Bank не могат да се свържат с Вас, ще Ви откажат.
Ако не сте запознати с продукта, който искате да купите, тоест ако имате много въпроси и не сте взели твърдо решение да го купите, има вероятност да Ви откажат.
Ако вече сте кандидатствали на друго място през друг сайт или магазин и от TBI Bank не са одобрили заявката, то заявката през нашия сайт също няма да бъде одобрена.
 6. Съвети

Изберете срок на кредита, който да е съобразен с Вашите доходи, ако се колебаете изберете по-дълъг срок.
Попълнете Вашите данни на кирилица.
Запознайте се в детайли с характеристиките на продукта, който желаете да закупите. Операторът от TBI Bank, който ще се свърже с Вас не е продавач консултант и няма да отговаря на въпроси, операторът се обажда за да прецени дали да отпусне кредит или да откаже.
Оставете телефон за връзка, който да е лично Ваш и имайте готовност да получите обаждане. В случай, че TBI Bank не успеят да се свържат с Вас по телефона е възможно искането за кредит да бъде отказано без да се разглежда.
Подпишете документите лично, куриерът проверява Вашите имена и данни, тоест ако на адреса липсва лицето, което е кандидатствало, документите ще бъдат върнати обратно и заявката за кредит ще бъде спряна.

 7. Лични данни

Когато кандидатствате на кредит при нас Вие се съгласявате (чрез поставяне на отметка) с нашата декларация за поверителност, а също се съгласявате и с условията за плащане с TBI. Можете да се запознаете с нашата декларация за поверителност като натиснете тук.  Освен описаните в нея данни за целта встъпване в договор от TBI банк изискват и събират допълнителни данни. Видовете данни които се обработват са: Трите имена, ЕГН, данни от документа за самоличност, кредитна история, финансова информация. Продължителността на обработването на личните данни е 5 години след приключване на отношения с клиента.

 8. Отказ и връщане до 14 дни

Моля имайте предвид, че когато купувате на изплащане от нас Вие сключвате 2 сделки. Едната е с нашата фирма за покупка на стоката, а другата е с TBI Bank за кредит. Това означава, че ако желаете да се възползвате от правото на отказ и на връщане до 14 дни препоръчваме да го направите и на двете места. Необходимо е да уведомите нас, че ще връщате продукта (заявка връщане), а също препоръчваме да уведомите и TBI Bank за това, че се отказвате от кредита. Също имайте предвид, че няма възможност за замяна, тоест, ако се стигне до отказване до 14 дни, старият договор се анулира, ако искате друг продукт кандидатствате наново за другия продукт.
 

 

 

 

 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.
При записване се съгласявате с нашата политика за поверителност
    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!

   
При плащане с банков превод получавате 1.2 процента допълнителна отстъпка.