Garmin Fenix 5 Plus

 

Garmin постигна огромен успех още с представянето на серията часовници Fenix 5 и се доказа като лидер в областта на спортните смарт часовници.

Сега Garmin представя новата подобрена версия Fenix 5 Plus. Моделите са Fenix 5S Plus, Fenix 5 Plus и Fenix 5X Plus. Ето какво ново ще откриете в тях:

С всички Fenix 5 Plus имате възможността да запишете любимата си музика директно на часовника. Необходимо е да свържете часовника с Bluetooth слушалки, които се продават отделно и да се насладите на любимите си песни по време на тренировка. Капацитетът на паметта е до 500 песни, като можете да създавате и ваши собствени плейлисти. Директно на часовника също така може са се инсталира популярното приложение за музика Spotify. Необходимо е обаче да имате Premium акаунт, който се активира в приложението Spotify срещу заплащане.

Безконтактни плащания чрез системата Garmin Pay. Системата работи с различни дебитни и кредитни карти от различни участващи банки. Към момента банките в България все още не поддържат тази система. Повече информация може да откриете на официалния сайт garmin.com.

Цветна TopoActive топографска карта на Европа, предварително инсталирана във всички модели от серията. Картата включва Trendline популярни маршрути, които са създадени на базата на информация на потребители от Garmin Connect и Ви помагат да откриете най-добрите пътеки и маршрути. В картата има информация и за България. За сравнение досега само моделът Fenix 5X имаше такава карта.

 

           

 

Освен GPS и GLONASS, новите Fenix 5 Plus приемат сигнал и от сателитите на европейската система Galileo, което увеличава шанса да се справят по-добре на по-трудни терени, отколкото само с GPS.

Вече всички модели Fenix 5 Plus имат и Wi-Fi връзка за автоматично качване на дейности в Garmin Connect, а не само тези със сапфирено стъкло.

Важна нова функция, която е добавена само в топ модела Fenix 5X Plus e сензора Pulse Ox Acclimation. Този сензор сигнализира за нивата на насищане на кръвта с кислород и e особено полезен при приспособяване към различна надморска височина при изкачване на върхове.

Fenix 5X Plus се отличава и с повишена издръжливост на батерията, в сравнение с предишния, а именно - до 20 дни в режим смарт часовник, До 32 часа с включен GPS, до 13 часа с включен GPS и слушане на музика, до 70 часа в Режим UltraTrac.

Голям интерес предизвика моделът Fenix 5 Plus Sapphire Титаниум със Solar Flare Orange каишка, вероятно заради устойчивия титаниев ринг на часовника и различната и нова цветна каишка.

Fenix 5S Plus е получил и малко по-голям екран и вместо 1.1 инча, вече е 1.2 инча, точно колкото са и всички останали модели от серията.

 

Новите Fenix 5 Plus са получили и всичко от Fenix 5, а именно:

Вграден Elevate пулсомер за измерване на пулса директно на китката
Garmin Chroma Display, който е видим на пряка слънчева светлина, отчетлив, ярък и с висока резолюция
Сензори за навигация - триосен компас, жироскоп и барометричен алтиметър
Bluetooth свързване със смартфон за получаване на смарт известия - имейли, съобщения, сигнали, проследяване на живо, GroupTrack, автоматично качване в Garmin Connect и др.
Разширени функции за тренировки, мултиспорт профили за бягане, плуване, колоездене, ски, голф и др.
Корпус, изработен от неръждаема стомана
QuickFit каишки, които се сменят лесно

 

Вижте тук кратко видео представяне на серията Fenix 5 Plus:

 

Разгледайте в детайли и какво съдържа оригиналния комплект на часовниците:
 

 

 

 

 

 

Fenix 5 Plus може да закупите в следните варианти:
 

Fenix 5S Plus Сребрист с черна каишка, 010-01987-21
Fenix 5S Plus Бял с Seafoam каишка, 010-01987-23
Fenix 5S Plus Sapphire черен с черна каишка, 010-01987-03
Fenix 5S Plus Sapphire бял с бяла каишка, 010-01987-01
Fenix 5S Plus Sapphire Rose gold с бяла каишка, 010-01987-07


Fenix 5 Plus Сив с черна каишка, 010-01988-11
Fenix 5 Plus Sapphire черен с черна каишка, 010-01988-01
Fenix 5 Plus Sapphire Титаниум със Solar Flare Orange каишка, 010-01988-05


Fenix 5X Plus Черен с черна каишка, 010-01989-01

 

 

Снимки и видеоклипове

 

Fenix 5 Plus Sapphire Титаниум със Solar Flare Orange каишка /010-01988-05/


 

Fenix 5 Plus Sapphire черен с черна каишка /010-01988-01/

 

 

 

Fenix 5S Plus Sapphire черен с черна каишка /010-01987-03/


 


 

Fenix 5S Plus Sapphire Rose Gold с бяла каишка /010-01987-07/

 

 

 

Fenix 5X Plus Sapphire черен с черна каишка /010-01989-01/

 

 

 

Всички часовници от серията Fenix 5 Plus може да поръчате тукСледвай ни в Instagram, за да научаваш за всички нови статии в сайта!

 
Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!