Ревю на GPS навигация Garmin DriveSmart 61 LMT-S EU BG


Усъвършенствана автомобилна навигация със смарт функции


Предимствата на Garmin DriveSmart 61 LMT-S EU BG:

 - 6.95-инчов капацитивен екран и малка рамка

 - Wi-Fi връзка за обновяване на картите и софтуера без да е необходимо свързване с компютър

 - Детайлни карти на цяла Европа включително България с право на безплатно доживотно обновяване

 - Услуги в реално време - трафик информация и паркинги и други, чрез приложението SmartphoneLink

 - Смарт известия и Bluetooth връзка


Услуги в реално време за Вашето пътуване

Вече спокойно преодолявате задръстванията, като използвате алтернативни маршрути и обиколни пътища. Благодарение на постоянно актуализираната в реално време информация, която ще Ви поднася Вашата навигация Garmin DriveSmart 61 LMT-S, не е необходимо да обикаляте продължително време района, където се намирате, в търсене на място за паркиране, а веднага ще се ориентирате и насочите към подходящия участък.

Освен това, на Ваше разположение ще бъде функцията LiveTrack, чрез която различни водачи могат да споделят взаимно  местоположението си. По този начин, Вие с Вашите близки, приятели и колеги ще имате възможност да наблюдавате взаимно своите маршрути на придвижване, докато пътувате из града или на по-дълги разстояния. Така ще знаете винаги къде се намира всеки един от вас.

Навигацията Ви предлага картографските услуги в реално време – например, проследява се пътният трафик на живо, предоставя се и информация за паркинг услугите на разположение на водача на превозното средство в близост до точката от маршрута, където се намира в момента, също и в района на неговата крайна цел. Данните за паркирането – местоположения на паркинги, цени, натовареност, са достъпни в централните части на повечето градове.

Garmin DriveSmart 61 LMT-S разполага с Bluetooth-връзка, смарт известия, също и гласови команди от Вас към навигационното устройство.
И нещо твърде важно за бързото Ви, точно и правилно придвижване по различни маршрути: навигацията има вградена Wi-Fi връзка, което Ви осигурява бързо, лесно и удобно актуализиране на Вашите карти и софтуер без необходимост от свързване с компютър.
 


Постоянна връзка

С навигацията Garmin DriveSmart 61 LMT-S, която включва смарт функции, предупреждения за шофьора, навигационни инструкции и упътвания, ще бъдете постоянно във връзка със своите близки, приятели и колеги, докато пътувате.
Освен актуалната информация за пътния трафик, навигацията предлага разговори по Вашия смартфон в режим „свободни ръце“ (hands-free).  По този начин Garmin DriveSmart 61 LMT-S поема грижите за пътната обстановка по Вашия маршрут – а за Вас остава само да наблюдавате пътя и да управлявате своя автомобил.


Приложението Smartphone Link за получаване на трафик информация

За да получите достъп до услугите в реално време, трябва да изтеглите безплатно приложението Smartphone Link. В този случай ще бъде приложен тарифният план на смартфона Ви (ако използвате тарифен план). За повече информация относно мобилните данни във Вашия тарифен план, се свържете с доставчика си на мобилни услуги.
Приложението изисква смартфон, съвместим с с технология Bluetooth (продава се отделно от навигацията).
Щом изтеглите безплатно приложението Smartphone Link, веднага ще получите достъп до предупреждения за пътния трафик, навигационни инструкции за възможни промени по трасетата на предварително набелязаните Ви маршрути, както и метеорологични прогнози за времето. С приближаването до местоназначението можете да видите информация за цените и свободните места на най-близкия паркинг.

 

Известия от Вашия смартфон

Когато синхронизирате вашия Bluetooth-съвместим смартфон с навигацията Garmin  DriveSmart 61 LMT-S, получавате достъп до множество полезни функции, които ви помагат да останете във връзка с други смарт потребители, без да сваляте ръцете си от волана.

Така можете да провеждате разговори в режим "свободни ръце" (hands-free) и да получавате персонализирани известия от смартфона си директно върху екрана на навигационното устройство. Това Ви дава възможност да преглеждате входящи обаждания, SMS-съобщения и напомняния за календарния си график, без да използвате пряко своя смартфон.


Карта на цяла Европа

Навигацията съдържа карта на цяла Европа с редовни актуализации по време на живота на устройството. Картата на Европа, вградена в навигацията, включва следните държави:
Албания, Андора, Австрия, Азорските острови, Балеарските острови, Белгия, Белорусия, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Германия, Гибралтар, Гуадалупе, Гърция,  Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канарските острови,  Латвия, Литва, Лихтенщайн,  Мадейра, Македония, Малта, остров Ман, Мартиника, Молдова, Норвегия, Нормандските острови, Полша, Португалияl, Реюнион, Румъния, Северна Ирландия, Сейнт Бартелеми, Словакия, Словения, Сърбия и Косово, Турция, Уелс, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Черна гора, Чехия, Швеция, Швейцария,  Шотландия.

Освен стандартно инсталираната карта, към устройството по Ваше желание може да се добави още една допълнителна карта на България, която също е детайлна и е с доживотно безплатно обновяване. Тя се предлага в два варианта - City или Topo. City версията съдържа пътната мрежа, а Topo - offroad маршрути и топографска информация.


Обновяване на картите през Wi-Fi мрежа

Това е изключително важно предимство: благодарение на интегрираната Wi-Fi-технология, вашето навигационното устройство Garmin DriveSmart 61 LMT-S ще използва най-новите на картите и софтуера. В случай, че се появи нова версия (обновяване), навигацията автоматично показва съобщение, ако сте свързани с Wi-Fi мрежа. След това можете да й позволите да инсталира актуализациите чрез включване в Wi-Fi-мрежа – това е най-удобно да стане по време на зареждане. След това най-новите обновявания и информацията, предлагана от тях, ще бъдат на Ваше разположение. 

Гласово управление на навигацията

Сред най-ценните и важни функции на навигацията Garmin DriveSmart 61 LMT-S са възможностите за директна гласова комуникация между нвигацията и потребителя.

Това се извършва удобно и лесно. Просто произнасяте командата на глас – и функцията за гласово управление реагира на Вашите нареждания, като Ви помага да продължите по необходимия маршрут и да достигнете до зададената крайна точка.

Към момента гласовото управление на български език е ограничено, т.е необходимо е предварително да направите някои настройки, като запишете различни гласови команди, които след това устройството ще разпознава. За да започнете да управлявате навигацията с глас, само кажете  "Гласово управление".

 


Предупреждения за шофьора и информация за околната среда

За да се подобри безопасността на шофиране и с цел да се информирате относно пътната обстановка, навигационното устройство предупреждава за опасните завои, промените в ограниченията на скоростта, железопътните прелези, знаците "Внимание, животни на пътя", „Пешеходна пътека“, „Деца на пътя“ и др. Освен това, навигацията ще Ви предупреди, ако пътувате в погрешната посока по еднопосочна улица или сте в близост до училища.
Също така, ще бъдете уведомени за наблюдателни камери, които фиксират преминавания на червен светофар и нарушения на ограничението на скоростта.

 

След определено време на шофиране навигацията ще Ви напомни за възможни признаци на умора, като едновременно посочи най-близките зони за отдих, където можете да си починете и възстановите силите си.

Предупреждения за умора се дават след дълъг период на движение по маршрута без спирания. Това е извънредно полезна функция на Garmin  DriveSmart 61 LMT-S. Тя Ви улеснява да наблюдавате състоянието на собствения си организъм и по този начин да предотвратите нежелателни последици по причина на изморяване от шофирането, изтощение, желание за сън и т. н.


TripAdvisor - улеснено и ориентирано пътуване

При пътуване из непозната местност или градска зона твърде важно улеснение е да получите информация за правилния път, който да следвате до крайната точка на маршрута си.


Затова към навигацията Garmin  DriveSmart 61 LMT-S е добавена информация от международния сайт TripAdvisor, който се смята за най-големия туристически сайт в света. С негова помощ Вие можете да видите оценките, отзивите и коментарите на обикновени туристи и посетители за различни обекти (хотели, ресторанти, атракциони и други важни ориентири) по протежение на  Вашия маршрут или в района на неговата крайна точка, към която пътувате. По този начин пътуването Ви става по-лесно и удобно, тъй като във всеки участък разполагате с важна и необходима информация за обектите, покрай които минавате.


Foursquare

Навигационното устройство Ви предоставя достъп до приложението Foursquare, което има функции на социална мрежа за геопозициониране. По този начин можете да споделяте с близките и приятелите си информация и снимки на интересните места, на които се намирате, да описвате забележителностите по своя маршрут, както и да набирате бонусни точки, предлагани от самото приложение с опции за начина на тяхното използване.


Къде съм бил

GPS навигацията Garmin  DriveSmart 61 LMT-S Ви предоставя възможности да отбелязвате местата, които сте посетили, а при желание от Ваша страна – да споделите информация за тях и с другите потребители на съответните приложения или социални мрежи. По този начин ще покажете  забележителностите покрай маршрута, по който се движите и ще споделите своите впечатления с много хора в цял свят.


Последно място

Навигацията Garmin DriveSmart 61 LMT-S запазва информация за последното място, където сте се намирали. По този начин получавате възможност да съхраните данните за него в прагматичен план – удобства при паркиране, възможности за почивка по пътя, близки заведения за хранене или отсядане и др.


Trip Planner (План на пътуването)

Чрез функцията Trip Planner Вие можете да търсите нови забележителности покрай трасето на Вашия маршрут. Функцията Trip Planner едновременно  отбелязва и прибавя към него интересни места за спиране с цел разглеждане, посещение, почивка или развлечения.


Приятелски навигационни съвети от Garmin Real Directions

Функцията Garmin Real Directions предлага усъвършенствани гласови указания за пътния трафик „от завой към завой“. Инструкциите и указанията, получавани от навигацията са лесни, разбираеми и, в допълнение към названията на улиците, включват ясно забележими ориентири, забележителности, сгради и светофари. В тази обстановка Вие ще почувствате Garmin  DriveSmart 61 LMT-S като свой добър приятел, който се грижи за Вашето лесно и удобно пътуване. Вече няма значение, ако пропуснете табелка с названието на дадена улица. Просто трябва само да слушате гласовите указания чрез функцията Garmin Real Directions, например: "Завийте надясно след края на парка“ или „Завийте наляво при стадиона“.


Връзка със смарт часовник Garmin

Когато свържете навигацията със съвместим смарт-часовник Garmin (продава се отделно), ще имате възможности да получавате навигационни съобщения на дисплея на часовника си дори, след като излезете от автомобила и отидете до крайната цел на пътуването си – например, влезете в магазин, зала за чакане на летище, жп-гара, хотел или просто в дома си.

Освен това, Вашият часовник ще Ви предостави различни полезни напътствия и предупреждения. Например, не е нужно да се притеснявате, че няма да успеете да намерите колата си на паркинга сред десетките други автомобили – смарт часовникът веднага ще посочи най-прекия път от паркираната кола до мястото, където се намирате, и обратно.


Камера за задно виждане

За да създадете пълна и усъвършенствана навигационна система, можете към Garmin  DriveSmart 61 LMT-S да свържете камера за задно виждане BC™30. Тя се продава отделно, като за качествения й монтаж се препоръчва участието на професионалист.
След като свържете камерата, по време на движението си назад ще можете да виждате върху дисплея други автомобили, пешеходци, различни препятствия, които се намират зад колата Ви. По този начин увеличавате многократно своята сигурност по време на извършване на различни маневри, завои, паркиране, товарене на багаж и във всички други случаи, когато се налага да  се движите на заден ход.

 

Технически данни:

Размери
Дължина: 6,8 инча (17,3 см);
Височина: 3,9 инча (9,9 см);
Дебелина: 0,7 инча (1,9 см).

Размери на дисплея:
Дължина: 6 инча (15,2 см);
Ширина: 3,5 инча (8,9 см);
Диагонал: 6,95 инча (17,7 см).

Тегло 243 гр.

Дисплей
Разделителна способност на дисплея: 1024 x 600 пиксела.
Тип на дисплея: капацитивен тъчскрийн, цветен WVGA TFT, с бяло фоново осветление (бяла подсветка).

Период на работа без зареждане на батерията - до 1 час.
GPS приемник – с висока чувствителност.

Функции и възможности
Възможност за добавяне на карти.
Пътни точки, любими обекти и местоположения – 1000.
Гласови указания от навигацията към потребителя.
Гласово разпознаване (гласови команди) от потребителя към навигацията.
Озвучаване на названията на улиците.
Разгръщане на изображението във формат 3D (junction view).
Функция Lane assist (подсказва правилната лента на пътя).
Buetooth Hands-Free за мобилен телефон.
Показва ограниченията на скоростта за главните пътища.
Планиране на пътуването.
Дневник на маршрута.
Приятелски навигационни съвети Garmin Real Directions.
Обекти Foursquare.
Известия, при свързване със смартфон.
Bluetooth връзка

 

Какво включва комплекта на Garmin Drivesmart 61 LMT-S ?

 


Видео с преглед на основните функции
Снимки на навигацията

 

Акценти

 Снимки на софтуера на навигацията

 

 

 

 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!