Ревю на GPS навигация Garmin Driveluxe 50LM


Премиум навигация с метален корпусНай-важното накратко за Garmin Driveluxe 50LM:

  • Ярък 5-инчов капацитивен екран с висока резолюция и автоматично завъртане
  • Гласово управление на навигацията
  • Bluetooth връзка със смартфон
  • Карта на цяла Европа с доживотно безплатно обновяване
  • Елегантен дизайн, изработена от метал, с магнитна стойкаDriveluxe 50LM - навигация от висок клас


Garmin Driveluxe 50LM е премиум модела от последната най-нова серия Drive. Той притежава всички софтуерни възможности на серията, най-важните от които - безплатно обновяване, Bluetooth, гласово управление, навигиране със забележителности, навигиране до сложни дестинации, реалистични снимки при преминаване през сложни кръстовища, търсене в милиони точки на интерес, включително от Foursquare.

Всички модели от серията Drive могат да се характеризират със сходен изчистен дизайн в черен цвят, с присъщата за Garmin висококачествена изработка. Това, което отличава Driveluxe 50LM от другите е изцяло различния му външен вид. На пръв поглед той изглежда масивен, вземайки го в ръка, се усеща като по-тежък от другите модели, тъй като корпуса му е изцяло изработен от метал. Дизайнът му е изчистен, но в същото време луксозен и определено привличащ вниманието. Driveluxe 50LM се захваща с характерната само за премиум навигациите, магнитна стойка. Тя е удобна и бърза за поставяне и сваляне, само приближавате стойката към гърба на навигацията, и тъй като магнита е силен, щраква веднага и задържа здраво навигацията.


Менюто на Driveluxe 50LM


Менюто на навигацията е стандартното за серията - два големи бутона - "Накъде" и "Покажи карта", както и малки икони отдолу за допълнителните често използвани функции - спиране на маршрут, приложения, сила на звука и настройки.

Натискайки върху бутона "Накъде" ще видите всички възможни начини за търсене. Можете да търсите адрес, въвеждайки град, улица и номер или град, квартал и блок. Допълнително разполагате с търсене сред милиони точки на интерес - ресторанти, бензиностанции, хотели, заведения и др. А от както Garmin работят съвместно и с Foursquare, има и търсене сред точки на интерес от  Foursquare, които предлагат допълнителна информация за телефонен номер, заедно с адреса. Освен всичко това, запаметявате любимите си дестинации и адреса до Вашия дом, преглеждате скорошните си пътувания и правите план за пътуване с отбелязани начална, крайна и междинни точки. Налично е и търсене на кръстовище и по зададени координати на конкретно място. Всички икони можете да размествате според Вашето желание, както и да добавяте и махате опции, като натиснете върху зеления плюс "Добавяне на пряк път".

От менюто Приложения имате бърз достъп до функциите на навигацията - информация за разговорите и известията, гласово управление, търсене на места от Foursquare, план за пътуване, последно място на което е била навигацията, проследяване на пътуванията, свързване на допълнителни камери - BC30 за задно виждане и babycam. Функцията "Последно място" запаметява последното място, на което се е намирала навигацията при изключване от захранването, едно добро решение, ако сте забравили къде сте паркирали колата си например.


 


Екранът на Garmin Driveluxe 50LM


Garmin Driveluxe 50LM има 5.1 инчов капацитивен тъчскрийн екран. Единствен от цялата серия drivе, неговия екран е с автоматично завъртане. При други модели е необходимо да влезете в настройки и да настроите ориентацията, която желаете - портрет или пейзаж, докато тук при завъртане на устройството, автоматично се завърта и изображението на екрана. Резолюцията на екрана е 800x480 пиксела, а при 5-инчов екран това гарантира изключителна детайлност и яснота на картината.

Ето как ще виждате екрана, когато е завъртян в режим портрет:


 


Bluetooth връзка със смартфон


Свържете Driveluxe 50LM с Вашия смартфон по Bluetooth и вижте колко ще улесни пътуването Ви. Необходимо е само да активирате Bluetooth-a на навигацията и на Вашия смартфон, да сдвоите устройствата и да отбележите какви известия искате да получавате.
 

Когато някой Ви търси, виждате повикването директно на екрана на навигацията и провеждате разговора през вградения микрофон на навигацията, без да докосвате телефона си и да се разсейвате по време на шофиране. Отделно разполагате с цялата функционалност на повикванията - например хронология на разговорите, набиране на телефонен номер, телефонен указател, гласово набиране, обаждане вкъщи само с едно натискане по екрана.

За да използвате и още много допълнителни функции изтеглете безплатно от Google Play и инсталирайте на Вашия смартфон приложението Smartphone Link. Чрез него ще получавате още информация, полезна за Вашето пътуване - прогноза за времето, важни известия и съобщения от социалните мрежи, информация за трафика по пътя. Тези услуги са обвързани с използване на мобилни данни и съответно с таксуване според тарифния план на Вашия мобилен оператор.

Driveluxe 50LM може да получава информация за трафика по пътя само, когато е свързан по Bluetooth с приложението Smartphone Link. Когато навигацията има вграден трафик приемник (т.е LMT в името си), не е необходимо свързване по Bluetooth за получаване на информация за трафика.

Докато шофирате и гледате екрана с картата, можете да изберете бърз достъп до прогнозата за времето, трафика, последните повиквания, както и подробни данни за пътуването, като натиснете на ключа в долния десен ъгъл. Ще виждате информацията отстрани на картата, за да следите едновременно и пътя, без да се налага да скривате картата.


Гласово управление


Управлявайте Garmin Driveluxe 50LM бързо и лесно с Вашия глас. Необходимо е предварително да направите някои настройки, като запишете различни гласови команди, които след това устройството ще разпознава. Настройването можете да направите от Приложения>Гласово управление. След това, когато пожелаете, докато сте на началния екран, кажете с глас "Гласово управление" и автоматично ще се стартира меню с възможност за избор.

Изберете от любимите си запаметени места, скорошни маршрути или любими точки на интерес. Когато вече сте направили Вашия избор и виждате на екрана картата с избраното място кажете "Навигация" и следвайте зададения маршрут. Макар и с някои ограничения на български език, гласовото управление определено е една функция, която би била полезна в много ситуации по време на шофиране.
 

На английски и други езици гласовото управление изглежда по-различно и можете да го използвате в други страни за да търсите адрес или интересни места от различни категории. Гласовият контрол се активира с команда по Ваш избор, стандартната е VoiceCommand и опция да се смени.


Навигация с полезни известия


Garmin Driveluxe 50LM Ви навигира  с гласови команди и допълнителни полезни известия по време на шофиране - например предупреждения за опасни завои, училища наблизо, ограничения на скоростта, железопътни прелези, влизане в еднопосочни улици от грешната страна. Всичко това ще улесни значително Вашето пътуване и ще повиши безопасността. С функцията Real Directions получавате указания за навигиране с имена на популярни и лесно забележими обекти по пътя. Тази функция все още не работи в България, но може да се използва в други страни от Европа.

Искате да отидете до летище, гара или до някой голям търговски център ? Garmin Driveluxe 50LM ще Ви заведе до точното място и ще Ви даде допълнителна информация, за това как да стигнете до определен терминал на летището или до някой конкретен магазин в търговския център.
Преминаване през сложни кръстовища


В най-сложните ситуации, когато Ви е трудно да се ориентирате на голямо кръстовище с много ленти и отбивки, Garmin Driveluxe 50LM ще Ви помогне с реалистична снимка на кръстовището. Екранът се разделя на две части, от дясно се появява фотографска снимка на мястото с лилава стрелка, върху лентата, по която трябва да се движите, а отляво остава картата, на която също е оцветена в лилаво правилната лента.


Милиони точки на интерес


Освен стандартните точки на интерес, Driveluxe 50LM има и допълнително заредени още милиони точки на интерес, предоставени от Fоursquare. Те са от разнообразни категoрии - ресторанти, бензиностанции, хотели, места за почивка, магазини за пазаруване, заведения за хранене и много други. Иконата за търсене във Fоursquare ще откриете на две места - веднъж в Приложения и веднъж в Търсене. За улеснение можете да търсите в места, близо до мястото където сте позиционирани или да разгледате най-популярните места. Въведете дума в полето за търсене и ще получите резултати, включващи тази дума и подредени, в зависимост от това колко близо се намират до вас. Foursquare определено ще улесни Вашето търсене и ще Ви даде допълнителна информация за мястото, което търсите, например телефонен номер на обекта.


Близки обекти по Вашия маршрут


Една от новите функции е UpAhead (Напред по пътя). Докато сте на екрана с картата, можете да натиснете върху ключа в долния десен ъгъл и да изберете "Напред по пътя", от дясната страна на екрана  ще се появи информация с най-близките обекти по Вашия маршрут - бензиностанции, места за почивка и заведения за хранене. С движението по маршрута, се променят и местата, които виждате. В случай, че пожелаете да отидете до някое от тези места, щракнете върху него и навигацията ще Ви заведе там.


Доживотно обновяване на картите


Garmin Driveluxe 50LM има фабрично инсталирана детайлна карта на цяла Европа с включено доживотно безплатно обновяване. Картата има подробна информация за квартали, блокове, улици във всички, дори най-малките населени места. Картите в навигациите Garmin се развиват непрекъснато, с добавяне на нови улици, промени по пътищата, нововъзникнали ограничения. Картите получават обновяване няколко пъти годишно. Притежавайки Driveluxe 50LM Вие имате правото всеки път да инсталирате най-новата версия на картите в устройството. За целта се използва програмата Garmin Express, която трябва да инсталирате на компютъра си и да следвате стъпките.

Страните, които включва картата на Европа са: Албания, Андора, Австрия, Азорските острови, Балеарските острови, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Ирландия, Великобритания, Германия, Гибралтар, Гуаделупа, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Италия, Канарските острови, Нормандските острови, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Македония, Мадейра, Малта, Мартиника, Молдова, Северна Ирландия, Норвегия, остров Ман, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, Сент Бартелеми, Словакия, Словения, Сърбия и Косово, Швеция, Швейцария, Турция, Уелс, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Черна гора, Чехия, Шотландия.

Освен стандартно инсталираната карта, към устройството по Ваше желание може да се добави още една допълнителна карта на България, която също е детайлна и е с доживотно безплатно обновяване. Тя се предлага в два варианта - City или Topo. City версията съдържа пътната мрежа, а Topo - offroad маршрути и топографска информация.

 

 


Камери за скорост


Стандартно в навигацията има инсталирани хиляди точки на интерес - хотели, бензиностанции, ресторанти и др. Има също така информация за спийд камери, която обаче е само за страните от Европа и не включва България. По Ваше желание може да се добавят камерите за България.. По този начин навигацията ще започне да сигнализира за местата в България, където е отбелязано, че има камери. Камерите ще са изобразени на картата и ще я виждате по следния начин:

 


 

Блокове


Когато е добавена допълнителната информация за блоковете, търсенето по блок може да направите от иконата Блокове, след като натиснете върху бутона Накъде. В полето за търсене, което се отваря напишете желания квартал и ще получите списък с всички налични блокове, подредени според това колко близо се намират до Вас. Списъка с блокове ще видите по следния начин, оттук можете да изберете желания блок. Вижте пример с търсене на два квартала и резултатите, които даде навигацията за тях. За да се търси по този начин е необходимо в паметта на устройството и по-специално в папката POI да е добавен файл с блоковете. Ако този файл не е добавен блоковете се търсят по стандартния начин от търсене на адрес, като там вместо улица напишете квартал, а вместо номер на улица - номер на блок.

Направихме и демонстрационно видео, което показва функциите, менютата и навигационния софтуер на устройството. Разгледайте в детайли какво може Garmin Driveluxe 50LM.
 Заключение


Garmin Driveluxe 50LM е от най-високия клас навигации на Garmin, която съчетава елегантния и изтънчен дизайн с високо качество и функционалност. Тази надеждна навигация е Вашият верен помощник на пътя. Разчитайте на Garmin Driveluxe 50LM да ви заведе до правилното място по най-бързия и лесен начин, с точни и ясни гласови команди!

 

СнимкиGarmin Driveluxe 50LM може да закупите тук


 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.
    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!