Ревю на GPS навигация Garmin Drive 50LM EU BG

 

Най-важното накратко за Garmin Drive 50LM:

  • 5-инчов резистивен тъчскрийн с ярки цветове
  • Карта на цяла Европа с доживотно безплатно обновяване
  • Навигация с известия за шофьора
  • Real Directions - навигация с използване на забележителности
  • Лесно сваляща се стойка
  • Най-добро съотношение "цена-характеристики"
  • Производител Garmin - гаранция за качествоВъведение в серията Drive


Drive 50LM е базовия модел от най-новата серия GPS навигации на Garmin, които поставят фокус върху известията за шофьора - за предстоящи остри завои, училищни зони, промени в скоростта, навлизане в еднопосочни улици и др. Другите модели от серията Drive са Drive Smart, който при свързване със смартфон получава смарт известия за съобщения, имейли и др., DriveAssist с вградена камера, и Drive Luxe, който слага акцент на стила и различния дизайн.

В настоящото ревю разглеждаме детайлно серията Drive, и по-специално Drive 50LM. Други представители на тази серия са - Drive 40LM с 4.3 инчов екран и Drive 60 LM с 6-инчов екран. И трите модела имат еднакви характеристики, като единствената им разлика е в размера на екрана и резолюцията. Двата по-малки екрана са с резолюция 480x272, а по-големият 6-инчов екран е с 800x600.

Серията Drive се отличава с изчистен дизайн, в черен цвят. Бутонът за включване е разположен на задния панел, както и слота за microSD карта и USB буксата за зареждане.
 

Започване на работа с Garmin Drive 50LM


Като базов модел, Drive 50LM има стандартна стойка за монтиране на стъклото, която се поставя лесно с едно щракване и захваща здраво навигацията. Стойката е с вакуум, който се залепва за стъклото. В комплекта има включени още зарядно за запалката на автомобила и USB кабел за връзка с компютър.Garmin Drive 50LM пристига с фабрично инсталирана карта на цяла Европа и право на безплатно получаване на всяка нова версия на картите, до края на експлоатационния живот на уреда. Картата на Европа е детайлна, дори за най-малките населени места и съдържа информация за 45 страни, включително България.  Обновяването на картите е безплатно от сайта garmin.com, когато се прави лично от клиента. Това означава, че можете винаги да имате най-актуалните карти без да заплащате допълнително.


 

 

Garmin Drive 50LM - меню


Серията Drive предлага няколко важни промени в менюто. Основния екран представлява две големи икони - една за задаване на нов маршрут и една за разглеждане на картата, както и един ред отдолу с икони за различни допълнителни функции.С бутон "Стоп" можете да спрете текущия маршрут, който е зададен.
В "Приложения" ще откриете няколко полезни функции, които да използвате, а именно:
Points of Interest (POIs) Foursquare - точки на интерес от Foursquare, който предоставя допълнителна информация за местата, като телефонни номера, заедно с адреси.
TripPlanner - за планиране на маршрут. Необходимо е да зададете начално местоположение, след това местата, на които искате да отидете и крайна точка, а навигацията ще изчисли маршрут, по който да минете.
"Къде съм бил" - тракер показва откъде сте минавали и какво разстояние сте изминали.
Последно място - на екрана на навигацията ще видите информация, за мястото където е била при последното изключване от захранването. Това най-вероятно ще е мястото, където сте паркирали, така че можете да използвате тази функция за да открите колата си.
Drive 50LM може също така да се свърже с безжична камера за задно виждане BC30, както и с камера babycam, които може да закупите допълнително.
 Има няколко опции при търсене на адрес. След натискане на бутона "Накъде" , в лентата за търсене в горния десен ъгъл може да се въведе ключова дума, и по нея да се търси в базата данни с адреси, в стандартните точки на интерес и в точките на интерес от Foursqure. Например, ако напишете "Иван Вазов", ще получите резултати за пазар Иван Вазов, училища Иван Вазов, национален театър Иван Вазов и т.н. 

Другите варианти са да използвате търсене само в адреси от бутона "Адрес" или само в точки на интерес от бутона "Категории". Тук можете също така да създадете списък с любими дестинации, да запаметите адреса, на който живеете, така че с едно натискане да задавате цел на навигацията да ви заведе до вкъщи. В това меню ще откриете още веднъж бутоните за Trip Planner и Foursquare. Този екран с икони можетe да персонализирате според Вашите желания, като размествате иконите или добавяте други. Като цяло Drive 50LM има изключително интуитивен интерфейс.
 Garmin Drive 50LM - навигация с известия за шофьора


В общи линии изгледът на екрана при навигиране не се е променил много. Следващия завой и името на улицата са показани най-отгоре, а текущата скорост и прогнозираното време на пристигане се виждат отдолу. Тук новото е, че можете да изберете от дясната страна на екрана да се показват някои категории POI (интересни обекти), като например бензиностанции, места за отдих, ресторанти, които се намират в близост по Вашия маршрут. Това можете да направите като натиснете бутона във вид на ключ в долния десен ъгъл и изберете "Напред по пътя".
 

 
Преминаването през сложни кръстовища вече е лесно с Garmin Drive. Екрана се разделя на две части, отляво получавате изглед на кръстовището отгоре, а отдясно почти фотографска снимка отблизо на кръстовището и на правилната лента, в която да се движите. Това определено ще Ви помогне за по-бързото и лесно ориентиране.
А ето и най-новото в серията Drive:

Real Directions е една от иновациите в софтуера на Garmin. Нейната цел е да Ви навигира като приятел чрез разпознаваеми забележителности, като казва с глас например "След светофара завийте надясно!" или "След бензиностанцията завийте наляво!". Към момента обаче тази функция не работи в България, а само в някои страни в Европа.

Нова е и опцията Direct Access, която е полезна при навигиране до сложни дестинации - летища или търговски центрове. Например задаваме търсене на някой търговски център (мол), и тук имаме възможност да прегледаме всички магазини, ресторанти и да видим на кое ниво се намират.

Друга нова и наистина полезна функция е предупреждението за умора на шофьора, което се появява след като сте шофирали много дълго време без прекъсване. Освен това навигацията Ви предлага място, на което можете да си починете, като дори може да Ви навигира дотам, вместо само да Ви предупреди.

Известията за шофьора включват още: предстоящи остри завои, училища, железопътни прелези, преминаващи животни, превишаване на ограничението на скоростта и предупреждение, че се движите в грешната посока по еднопосочна улица. Известията се появяват като изскачащи съобщения в оранжево в горната част на екрана.

 

Какво има в кутията на Garmin Drive 50LM ?
 

Вижте в клипа по-долу, какво съдържа пълния комплект на Drive 50LM, както и кратък преглед на основните менюта и възможности на устройството.


Силните страни на Garmin Drive 50LM


Garmin Drive 50LM е изключително функционален базов модел GPS навигация за автомобил. Лесен за използване, с по-ясни и точни гласови команди, както и с добавени полезни известия по време на шофиране, които ще повишат сигурността на пътя. Drive 50LM в момента предлага най-ниската цена за навигация с 5-инчов екран и карта на цяла Европа с доживотно безплатно обновяване, което го прави най-предпочитания избор в средния клас. Както обикновено и при този модел Garmin залагат на безкомпромисно качество и функционалност.
 

Снимки
 
 

 

Garmin Drive 50LM EU BG можете да закупите тук


 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.
    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!