Ревю на GPS навигация за камион Garmin DezlCam LMT EU
 

 

 

Garmin DezlCam LMT EU представлява GPS навигация с вградена камера за товарни автомобили - камиони, лекотоварни коли, пикапи, микробуси. Този уред с 6-инчов екран е най-доброто средство, което при необходимост може да Ви послужи като важен очевидец на събитията по пътя. В него са вградени подробни карти с възможности за обновяване Lifetime (тоест, през целия период на използване).

Чрез навигацията Garmin DezlCam LMT EU Вие подбирате най-подходящия маршрут, който да бъде спазван от Вашия товарен автомобил - в зависимост от размерите, теглото и вида както на превозното средство, така и на превозваните товари и стоки. Garmin DezlCam LMT EU Ви насочва, по Ваше желание, към крайпътните обекти, които са търсени и ценени от професионални водачи на различни видове и категории товарни автомобили - от тежкотоварни влекачи на прицепи до шофьори на лекотоварни микробуси и пикапи.

С тази навигация Вие ще бъдете винаги предварително предупредени за състоянието и вида на пътя, по който се движите, включително остри завои, височините на надлезите, ограниченията за теглото, опасни товари и т. н.
 

Защо Ви е необходима GPS навигация за камион Garmin DezlCam LMT EU?


Всеки шофьор знае, че винаги, когато сме на път, пред нас има изненади и рискове, за които не можем да подозираме. Пътната обстановка се мени в постоянен режим, често дори не с часове, а с минути, понякога и секунди.
Ето защо Вие имате нужда от такъв автонавигатор, който да Ви предложи не просто GPS навигация - а нещо повече.

Улесняващи предупреждения по пътищата

В Garmin DezlCam LMT EU са вградени детайлни карти на Европа, съдържащи информация за ограниченията, които са важни за различни категории товарни автомобили: височината на мостове и надлези, остри завои, ограниченията за теглото, за превоз на определени видове опасни стоки и много други - както и подробна информация по тези въпроси, касаеща магистралите и главните пътища.

Внавигацията има инсталирана подробна и детайлизирана карта на Европа, която включва следните държави: Албания, Андора, Австрия, Азорските острови, Балеарските острови, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Ирландия, Великобритания, Германия, Гибралтар, Гуаделупа, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Италия, Канарските острови, Нормандските острови, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Македония, Мадейра, Малта, Мартиника, Молдова, Северна Ирландия, Норвегия, остров Ман, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, Сент Бартелеми, Словакия, Словения, Сърбия и Косово, Швеция, Швейцария, Турция, Уелс, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Черна гора, Чехия, Шотландия.
Съществува опция да бъде инсталирана допълнителна подробна пътна и offroad карта на България според желанието на клиента.

Включва Lifetime обновяване на картите

Вие получавате Garmin DezlCam LMT EU с предварително включени детайлни карти на всички страни в Европа, но не само това. Осигурява се също така безплатно актуализиране на тези карти за целия период на употреба на навигатора - т. нар. "Lifetime".
По този начин имате гаранцията, че ще използвате най-актуалните карти и ще разполагате с основните данни относно интересните за Вас крайпътни обекти по протежение на Вашите маршрути - както и с цялата достъпна информация за необходимото Ви навигационно обслужване. Вие можете безплатно да получавате и изтегляте актуализираните карти през цялото време, докато използвате навигатора.

Вградена камера Dash Cam

С вградената си камера Garmin DezlCam LMT EU записва и съхранява в постоянен режим кадрите от всяка сложна ситуация - след което лесно може да се разграничи определянето на евентуалната вина за възможен инцидент. Навигаторът може лесно да бъде монтиран както на предното стъкло, така и на арматурното табло на Вашия автомобил, а въртящият се обектив на камерата Ви предлага най-добра видимост на пътното платно. Стъкленият екран на навигатора с опция "мултитъч" е достатъчно голям - 6-инчов, позволяващ лесно и бързо да бъдат разчитани показваните върху него данни.

Всичко това прави Garmin DezlCam LMT EU извънредно важен, необходим и подсигуряващ елемент от оборудването на Вашия камион или друг товарен автомобил.

Една от най-ценните функции на Garmin DezlCam LMT EU е Incident Detection (G-сензор). Това означава, че веднага след евентуален сблъсък или удар по време на пътуване, вградената в навигацията камера автоматично прави и запазва моментна снимка на инцидента. Също можете ръчно да съхраните записа, като просто натиснете съответния бутон.

Навигацията има два слота за microSD карта. В единия слот се поставя карта, на която се записват файловете от камерата, по този начин със сигурност ще запазите например снимките на щети, причинени при сблъсък. В комплекта е включена карта 8 GB, която е поставена в този слот.  В другия слот можете да поставите карта, на която сте записали любимата си музика, филми, клипове и др.

По желание Garmin DezlCam LMT EU записва точно местоположението, скоростта, датата и часа на събитието, за да се даде коректна информация за инцидента. Разполагате с възможност да възпроизведете записаните изображения и видеокадри директно върху екрана на навигатора, дори и върху картата, за да се види къде сте били в момента на инцидента.
Ако желаете, можете да видите видеото по-късно на компютър с помощта на Dash Cam Player. Също така Garmin DezlCam LMT EU притежава и функцията Snapshot, която Ви позволява дори да изнесете навигатора от кабината и да направите снимки отблизо на щетите в едър план.

Безжична камера за задно виждане

Ако желаете, към навигатора можете да добавите безжичната камера за задно виждане Garmin BC™30 (продава се отделно). Това Ви дава прекрасната възможност лесно да наблюдавате обстановката зад своя камион, микробус или пикап, докато се движите назад. Изображението от камерата се показва на яркия 6-инчов дисплей.
За Ваше улеснение и с цел точното и коректно функциониране на камерата за задно виждане, е препоръчително нейното инсталиране и монтажа й към навигатора да бъдат извършени от професионалист.

Трафик информация

Опцията Garmin Traffic дава най-добрите решения, свързани с трафика по Вашия маршрут. Тя е бърза и безплатна - без разсейващи реклами и предплатени услуги, функционира толкова дълго, колкото време използвате устройството. С нея картата на маршрута и обстановката около Вас е винаги пред очите Ви. Информацията се подава както гласово, така и визуално - отстрани на основното изображение.

Чрез тази опция Garmin DezlCam LMT EU получава информация на всеки 30 секунди - професионалните шофьори много добре знаят, че на пътя навременното реагиране може да Ви позволи да избегнете забавяне с часове.

Опцията Garmin Traffic винаги Ви информира дали се движите именно по най-добрия маршрут, по който да пристигнете най-бързо, сигурно и безопасно до желаната дестинация. Тази информация получавате безплатно през цялото време на ползване на устройството (Lifetime traffic) и директно в навигацията, без да имате нужда от смартфон или други допълнителни устройства.

В допълнение към информацията за трафика, навигацията получава безплатна информация за климата, включително температурата в момента и 6-дневна метеорологична прогноза (за целта може да се наложи безплатен ъпдейт на софтуера).

Разликата между трафик и Digital трафик приемник

Буквата Т от името на модела (LMT-D) означава, че моделът има вграден стандартен трафик приемник (стандартната трафик информация се предлага и работи в България, и Европа, ползва се безплатно за този уред, и за всички други навигации на Гармин, които имат буквата Т).

Буквата D от името на модела (LMT-D) означава, че моделът освен стандартен трафик приемник има и дигитален, при който информацията се актуализира по-бързо (към момента дигиталният трафик не е наличен на територията на България, работи само за Европа).

Опция Active Lane-ориентиране (ALG)

GPS навигацията Garmin DezlCam LMT EU притежава опцията за ориентиране чрез Active Lane (ALG).  Посредством нея Вие получавате необходимите Ви гласови инструкции,  а чрез ярко оцветени стрелки уредът посочва най-подходящата лента върху пътното платно, която трябва да следвате, за да спазвате по най-оптимален начин зададения маршрут.

Опция "Птичи поглед" (Bird’s Eye)

Когато излизате от кръстовище, екрана на навигацията се разделя на две части, едната половина показва кръстовището погледнато отвисоко, като от „птичи поглед“, а другата половина фотореалистична визуализация на кръстовището. Това Ви дава възможност да се ориентирате бързо и да вземете най-подходящото решение за евентуална промяна на маршрута или пък, напротив - за спазването му без необходимост от изменения и отклонения.

Навигация посредством забележими обекти (Real Directions)

Garmin DezlCam LMT EU показва резултатите от навигацията върху 6-инчов дисплей - изображението лесно и удобно се наблюдава в кабината на товарния автомобил, едновременно подавайки и гласови указания. Вие можете ясно и разбираемо да чувате през усъвършенстваните високоговорители, независимо от шума при пътуването.
Навигациятаа показва маршрута Ви, посочвайки забележими пътни обекти - например сгради, светофари. Гласовите указания са, например, от типа: "На следващото кръстовище завийте наляво!".
 
Персонализирани маршрути за товарни автомобили

За да съобразите ограниченията и изискванията, които може да срещнете по предстоящия Ви маршрут, е напълно достатъчно просто да въведете информацията за него, като имате предвид възможностите и капацитета на Вашето превозно средство (височина, тегло, дължина, опасни стоки и товари, специфични характеристики). Така ще откриете най-подходящия маршрут с цел да избегнете неудобни препятствия и ограничения, които да Ви отклонят от предварително набелязания път.

Навигацията Ви дава пълната възможност да формирате разнообразни маршрути, след което запаметява оптималните от тях с цел използването на най-добрите при предстоящи курсове.

Опциите на Garmin DezlCam LMT EU Ви позволяват лесно да вписвате различни размери и стойности както на двигателното превозно средство, така и евентуално на допълнения към него - ремарке, прицеп, каравана, фургон и пр. Съответно, така имате възможност да проверите дали по бъдещия маршрут са налице препятствия, които да Ви попречат - като по този начин предварително ще бъдете сигурни, че няма да се натъкнете на неприятни и изненадващи ограничения.

Това предварително планиране Ви позволява да създадете най-подходящия за Вас маршрут във всеки един момент. По него можете да включите и няколко спирки по желание - където да отпочинете, да заредите гориво, да се нахраните, за да имате възможност да пътувате спокойно, приятно и без излишно напрежение.
 
Удобно променяне на маршрута

Ако по време на пътуване промените предпочитанията си и решите да минете по други пътища, различни от предварително зададените, или през определени градове и други населени места - Garmin DezlCam LMT EU Ви позволява лесно да промените маршрута си.
Достатъчно е да добавите различни точки по трасето, което е показано на дисплея - и навигацията ще промени автоматично маршрута, като провери информацията за новия път с цел да установи евентуално наличие на съответните ограничения за габарити, скорост, видове стоки и товари и т. н.
 
Важни пътни обекти и специфични услуги за товарни автомобили

Ако имате нужда от помощ, за да откриете точното място, където желаете да се озовете по някаква причина (зареждане с гориво или смазочни материали, почистване и измиване на автомобила, почивка, хранене, душ, ползване на безплатни интернетни връзки от типа Wi-Fi и др.) - в тези случаи навигацията също е винаги под ръка и на Вашите услуги.

С нея можете спокойно да откриете онези крайпътни обекти, които обикновено са търсени от водачите на товарни автомобили - паркинги, бензиностанции,  товарни везни, мотели, ресторанти и др. Имате също така опции да търсите подобни точки чрез филтрирането им както по название, така и според конкретните си нужди в момента - за зареждане с гориво, хранене, измиване, тоалетна, баня, почистване и миене на превозното средство, и т. н.

Отчет и разходи за пътуването

С Garmin DezlCam LMT EU можете бързо и лесно да съхраните записите и снимките, когато създадете своя отчет за пътуването. Навигацията автоматично архивира километража в даден регион или държава.
Също така е налице опция, която записва извършените услуги - за да разполагате с пълен отчет по разходите, които сте направили по време на пътуването по съответния маршрут. Това Ви гарантира пълна коректност пред представителите на Вашата фирма, колегите, партньорите и всички други заинтересовани лица.
 
Свободни ръце за спокойно шофиране

Навигацията може да бъде синхронизирана с Вашия смартфон чрез опциите Bluetooth и Нands-free ("свободни ръце") за спокойни телефонни разговори чрез вграден микрофон, високоговорител и слушалки (закупуват се отделно от навигационната система) - като дори ще имате възможност за конферентна връзка.
В тези случаи е извънредно полезна възможността да активирате гласово навигационната система. По този начин няма нужда да пускате волана от ръцете си. Начинът на връзка с навигацията е пределно улеснен - Вие говорите, тя Ви отговаря. Към момента гласовото активиране работи на англйиски език.

Опцията Up Ahead или какво има по пътя пред Вас?

С помощта и указанията на опцията Up Ahead можете лесно да намерите места, които търсите - при това не се налага да напускате страницата с картата. Чрез нея навигацията Ви информира в постоянен режим за предстоящи пунктове за услуги, които ще срещнете по маршрута си - включително бензиностанции, мотели, паркинги, ресторанти, банкомати. Една от най-добрите възможности, които дава тази опция, е, че можете да персонализирате според собствения си вкус, виждания и предпочитания подаваната от Garmin DezlCam LMT EU информация - така винаги ще знаете на какво разстояние се намирате от любимите си крайпътни обекти по протежение на маршрута.

Допълнителна информация за трасето

Дисплеят на навигацията Garmin DezlCam LMT EU показва скоростта, с която се движите, възможните ограничения, названието на улицата или пътя, където се намирате в момента, както и предвидения за пристигане час.
Информация за ограничение на скоростта за товарни автомобили се посочва, ако то е различно от ограниченията за всички останали превозни средства.
Навигацията автоматично се настройва според различните часови зони, показва още времето на изгрева и залеза на слънцето.
Получавате информация също така и за държавните граници, които наближавате.
 
Голям брой крайпътни обекти

POI-базата данни в навигацията включва допълнителни услуги за информационно търсене чрез функцията Foursquare. Това дава възможност за добавяне на извънредно много - буквално милиони, крайпътни обекти от рода на мотели, бензиностанции, ресторанти и заведения за бързо хранене, магазини, пунктове за всевъзможни услуги в зоната, където се намирате в дадения момент.

Връзка със смартфон (Smartphone Link)

Опцията Smartphone Link представлява безплатно приложение за мобилни телефони, свързващо Вашия Garmin DezlCam LMT EU със смартфона Ви. Посредством тази връзка, навигацията може да използва интернет от Вашия телефон, за да споделяте информация.
Освен това, опцията Smartphone Link Ви предоставя възможност да ползвате услугите Garmin Live Services - полезна информация в реално време за метеорологичните прогнози и положението с пътния трафик. Тези услуги са на Ваше разположение както безплатно, така и чрез абониране - в такъв случай ще получавате по-разгърнати прогнози за времето и изображения от крайпътните камери за наблюдение на транспортния трафик.


Технически данни

Размери:
- дължина: 18,3 см
- широчина: 7,6 см
- дебелина 1,2 см
Размери на екрана:
- 13.6 x 7.2 cм;
- диагонал 6.1" (15.4 cм)
Резолюция на дисплея - 800 х 480 пиксела
Тип екран: WVGA цветен TFT; подсветка - бяла.
Тeгло - 319.2 г.
Батерия - литиево-йонна, презареждаема.
Вградена камера за запис Dash Cam
Магнитна стойка за монтиране на навигацията на предното стъкло


Инсталирани карти и памет

Подробна Lifetime-карта ("доживотно обновяване") на Европа, с право на актуализация през цялото време на употреба - да.
Възможност за добавяне на карти
Вградена памет 8 GB.
Допълнителна памет - 2 слота за microSD карти с максимален капацитет до 64GB (не са включени в комплекта.)
MicroSD карта с обем 8GB (включена в комплекта).

Навигационни функции

Запаметяване на маршрути.
Планиране на маршрути.
Автоматична промяна в планирането на маршрути.
Гласова навигация на много езици, включително български.
Гласова навигация чрез изговаряне на имената на улиците (напр. "След 200 метра завийте наляво по улица "Цветна").
Управление чрез гласови команди от водача.
Lane Assist (посочва правилната лента върху пътното платно).
Уведомления за състоянието на трафика (с цел избягване на задръствания).
Промяна на маршрути с цел избягване на усложнени трасета (натоварени магистрали, пътни такси и т. н.).
Bluetooth безжична технология.
Speed ​​Limit Display (показва ограничението на скоростта за повечето пътища в САЩ и Европа).
Предстоящи интересни крайпътни обекти  по маршрута на движение (бензиностанции, услуги, ресторанти, банкомати, интернет-точки).
Запис на маршрут (Trip Log).
Foursquare (допълнителни интересни крайпътни обекти).

 

Дизайна на Garmin dezlCam LMT - черен цвят, сребрист ринг на камерата и магнитно захващане на стойката.
 



 

Настройване на параметрите на камиона - задаване на височина, дължина, тонаж и др.

Инсталирани детайлни карти на цяла Европа , с включено доживотно безплатно обновяване.

Разделяне на екрана и следене едновременно на GPS навигацията и камерата:

Изглед при запис на видео от камерата:




 

Възможност за свързване на допълнителна камера за задно виждане (продава се отделно):

Магнитната стойка за захващане на навигацията:


 

Комплектът включва:
 

 

GPS навигация за камион Garmin dezlCam LMT EU можете да закупите тук

GPS навигация за камион Garmin dezlCam LMT-D EU можете да закупите тук



 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.
При записване се съгласявате с нашата политика за поверителност
    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!

   
При плащане с банков превод получавате 1.2 процента допълнителна отстъпка.