Информация, карти, снимки, характеристики на софтуера.Гармин е световноизвестен американски производител. Произвеждат навигационни системи, софтуер, аксесоари и други устройства, свързани с GPS навигация. Устройствата са качествено изработени, с приятен интерфейс. Имат гласова навигация и меню на български език. Българските представители на Гармин, произвеждат една от най-добрите карти за България, нейното име е OFRM GEOTRADE, в нея подробно с улици, номера и блокове, са застъпени много български градове, както и offroad маршрути. Европейската карта за Гармин се произвежда от NAVTEQ, картата включва цяла Европа и е точна и прецизна, в най-новата й версия, България също е в детайли.

 

Официален сайт на Garmin:
www.garmin.com


Официален представител за България на Garmin:
www.geotrade.bg
www.garmin.bg

 

Garmin Nuvi – GPS навигация за автомобил

 

Марката Garmin разполага с широка гама GPS навигационни системи, променяни и подобрявани във времето. В следващите редове сме представили различните серии устройства с техните основни характеристики.


Едни от първите модели са от серията 300 и 600, като от серията 300 са с екран 8.9 см., а от серията 600 са с екран 10.9 см., въпросните вече не се произвеждат, специфичното при тях е, че нямат българско меню. Друго специфично е, че имат опция камион, но тя не работи точно така, както шофьорите на камион биха желали. Въпросните имат сравнително малко памет и в някои случаи, е възможно да не могат да изчислят много дълги маршрути.


След серията 300 и 600 излизат по-нови модели, различават се по: големината на екрана, качените карти и допълнителните екстри, следва кратко разяснение за всички модели:
Серията Nuvi 200 - устройства с най-малко екстри, екранът е с диагонал 8.9 см. Ако отзад има буквата W - екранът е с диагонал 10.9 см.
Серията Nuvi 465 - устройство предназначено за камиони с професионална опция за товарен автомобил, диагонал на екрана 10.9 см.
Серията Nuvi 500 - характерно е, че устройствата са водоустойчиви и удароустойчиви, екранът е с диагонал 8.9 см.
Серията Nuvi 700 - всички устройства са с голям екран 10.9 см., моделите се различават по допълнителните екстри, които имат като: FM трансмитер, трафик приемник, Bluetooth, 3D сгради.
Серията Nuvi 800 - специфичното тук е, че устройствата от тази серия, имат екстрите от серията Nuvi 700, но могат да разпознават и гласови команди.


След тези модели излизат по-новите устройства от серията 1000, различават се по: големината на екрана, качените карти и допълнителните екстри:
Серията Nuvi 1200 екранът е с диагонал 8.9 см.
Серията Nuvi 1300 екранът е с диагонал 10.9 см.
Серията Nuvi 1400 екранът е с диагонал 12.7 см.


След тези модели излизат моделите от серията 2000 и 3700.
Серията 2000 различават се по: големината на екрана, качените карти и допълнителните екстри:
Серията Nuvi 2200 екранът е с диагонал 8.9 см.
Серията Nuvi 2300 екранът е с диагонал 10.9 см.


Серията Nuvi 3700 е топ серията на Гармин, устройствата са спечелили награда за дизайн Red Dot Design, тънки са само 9 мм., имат диагонал на екрана 10.9 см. с много висока резолюция, а също и много допълнителни екстри.


След тези модели излиза цяла нова гама устройства, които могат да бъдат класифицирани по следния начин:
Серията Nuvi 30Nuvi 40 и Nuvi 50 са устройства, при които се цели добра цена обикновено устройствата са само с карта на България. 
Серията Nuvi 2405,  Nuvi 2495 и Nuvi 2595 са устройства от средния клас имат допълнителни екстри и карта на България и Европа.
Серията Nuvi 3490 е новата топ серия на Garmin устройствата са тънки само 9 мм., имат диагонал на екрана 10.9 см. с много висока резолюция, а също и много допълнителни екстри.

 

Следват още няколко нови серии с нов подобрен дизайн и характеристики:

Серията Nuvi 42 и Nuvi 52 – налични както с карта само на България, така и с карта на Източна Европа, съответно с 10.9 см. и 12.7 см. диагонал на екрана.
Серията Nuvi 44 и Nuvi 54 –
топ моделите на Garmin в ниския клас, високо качество на добра цена, с карти на цяла Европа. С диагонал на екрана съответно 10.9 и 12.7 см.

Тук се отличава изключителния Garmin nuvi 3597 с капацитивен екран, елегантен и неповторим дизайн, спечелил редица награди за дизайн, една от който е престижната Red Dot Design Award 2013.

Garmin продължава да попълва своята гама от навигации с две нови серии Essential и Advance. Първата обхваща моделите от ниския клас с базови функции, а втората моделите от по-високия клас.

Серия Essential 2014 модели nuvi 55, nuvi 56, nuvi 65, nuvi 66 първата цифра означава размера на екрана – 5 или 6 инча, а втората инсталираните карти – 5 за Източна Европа и 6 за цяла Европа.
Серия Essential 2015 - модели nuvi 57, nuvi 58, nuvi 67, nuvi 68 - първата цифра означава размера на екрана – 5 или 6 инча, а втората инсталираните карти – 7 за Източна Европа и 8 за цяла Европа.
Серия Advance - устройствата от серията Advance се отличават с капацитивен двойно-ориентиран екран, Bluetooth и гласово разпознаване на английски език. Имат карта на цяла Европа. Представители на тази серия са моделите nuvi 2589, nuvi 2689, nuvi 2789, nuvi 2599, nuvi 2799.

В някои от последните модели Garmin въвежда иновацията Real Directions - навигиране чрез забележителности, сгради, светофари.

Следва представянето на един нов и по-специален модел - nuviCam с вградена камера за запис на видео по време на пътуването. NuviCam притежава всички функции на GPS навигация – карта на цяла Европа, Bluetooth и много функции характерни за високия клас навигации Garmin, както и специфични функции, свързани с камерата.

За почти всички модели, обикновено предпоследната цифра в името на модела, означава какви карти има и дали има екстри като Bluetooth например: 1300 предпоследната цифра е 0 и това означава, че няма карта на Европа, 1350 предпоследната цифра е 5 и това означава, че има карта на Европа, а модела 1390 последната цифра е 9 и това означава, че има карта на Европа и Bluetooth. Моля забележете, че са възможни и изключения от това правило в бъдеще или пък по преценка на производителите.
 

През 2016 година излиза новата серия Garmin Drive с няколко разновидности - Drive, DriveSmart, DriveAssist и DriveLuxe.

Всички навигации Drive се отличават с известия за шофьора - предупреждения за умора, предстоящи остри завои, училищни зони, промени в скоростта, преминаващи животни, навлизане в еднопосочни улици и др.
За всички модели Drive важи и страндартното правило за означенията - първата цифра означава размера на екрана - 4,3 инча, 5 инча, 6 ична или 7 инча. Буквите EE - карта на Източна Европа, EU - кaрта на цяла Европа. T - трафик приемник. D - Digital трафик приемник.

Drive - базовата серия с основни функции - известия за шофьора, LaneAssist, Real Directions, Foursquare POIs, както и инсталирана детайлна карта на Европа с доживотно безплатно обновяване. Екрана на устройствата е резистивен (работи с натиск).
Включва моделите: Drive 40LM EE, Drive 40LM EU, Drive 50LM EE, Drive 50LM EU, Drive 50LMT EU, Drive 60LM EE, Drive 60LM EU, Drive 60LMT EU.

DriveSmart - базовите функции на Drive + смарт известия, Bluetooth, гласово активиране на навигацията, както и инсталирана детайлна карта на Европа с доживотно безплатно обновяване. Екрана на устройствата е капацитивен с висока чувствителност и реагира на леко докосване.
Включва моделите: DriveSmart 50LM EU, DriveSmart 50LMT EU, DriveSmart 50LMT-D EU, DriveSmart 60LM EU, DriveSmart 60LMT EU, DriveSmart 60LMT-D EU, DriveSmart 70LMT EU.

DriveAssist - отличава се с вградена камера и предупреждения за напускане на лентата и сблъсък. Има базовите функции на Drive + смарт известия, Bluetooth, гласово активиране на навигацията, както и инсталирана детайлна карта на Европа с доживотно безплатно обновяване. Екрана на устройствата е капацитивен с висока чувствителност и реагира на леко докосване.
Включва моделите: DriveAssist 50LM EU, DriveAssist 50LMТ EU, DriveAssist 50LMT-D EU.

DriveLuxe - най-елегантния и стилен модел с метален корпус и магнитна стойка. Включва базовите функции на Drive + смарт известия, Bluetooth, гласово активиране на навигацията, както и инсталирана детайлна карта на Европа с доживотно безплатно обновяване. Има капацитивен двойно ориентиран екран, което Ви позволява да използвате навигацията както във вертикално, така и в хоризонтално положение.
Включва моделите: DriveLuxe 50LM EU, DriveLuxe 50LMT EU, DriveLuxe 50LMT-D EU.

 

Всички навигации Garmin на нашия сайт тук


Ръчни GPS устройства Garmin

 

Това са различни устройства, които са пригодени за работа в природата или пък за спортуване, повечето са здрави, водоустойчиви и удароустойчиви, различават се по: големина, тип на екрана, качени карти, допълнителни екстри и др. Специфично за ръчните GPS-и е, че не говорят.

Ръчни GPS-и на нашия сайт тук

 

Други устройства и продукти Garmin

 

Няма да се впускаме в детайли, само споменаваме, че продуктовата гама на Garmin включва и морски картографи, GPS сонари за риба и др.

Сонари и картографи на нашия сайт тук


Карти за системи Garmin

 

Картата на Garmin за Европа се нарича City Navigator Europe, въпросната включва и западна, и източна Европа. Картата постоянно бива усъвършенствана и обновявана от производителя на карти NAVTEQ. Във всички навигационни системи на Гармин, картата за Европа е една и съща, и се казва City Navigator Europe, в различните устройства обаче, е възможно да е различна версия, по-стара или по-нова. В новите версии на въпросната, вече има детайлно покритие на Гърция, Турция и Румъния, а в най-новата версия е покрита и България на 100%, като под това се разбира, че детайли има не само в големите градове, а са отбелязани дори и малки улички в най-малките села. Покритието на най-новата версия на City Navigator Europe, за България и за цяла Европа, можете веднага да видите като посетите сайта:
www.navteq.com
Освен това българските представители на Garmin, изработват още една подробната карта на България, името и е OFRM GEOTRADE, въпросната освен детайли за градовете включва и много офроуд маршрути, плюс това се предлага и с безплатно обновяване за период от 2 години.

 

Софтуер Garmin

 

Garmin произвеждат софтуер за мобилни устройства с операционна система и за компютри. Поддържат се операционните системи: Symbian, Windows Mobile, Windows XP, Windows VISTA и Palm. Софтуерът е с меню и опции като на навигационните системи Nuvi. Характерното при него е, че за момента няма меню на български, а само гласови команди на български.
Софтуер и карти на нашия сайт тук

 

 

 

Снимки на навигатори Garmin:
/подредени по модели, от най-стари към най-нови/ 

Garmin nuvi 350.

Garmin nuvi 350. 

Garmin nuvi 660.
Garmin nuvi 660. 

 

Garmin nuvi 205.

Garmin nuvi 205.

  

Garmin nuvi 255W.

Garmin nuvi 255W.

  

Garmin nuvi 765.

Garmin nuvi 765.

 

Garmin nuvi 1250
Garmin nuvi 1250


 

Garmin nuvi 1350.
Garmin nuvi 1350.


 

Garmin nuvi 1490.

Garmin nuvi 1490.
 

Garmin nuvi 2250.

Garmin nuvi 2250.
 

Garmin nuvi 2350.

Garmin nuvi 2350.
 

Garmin nuvi 3760.

Garmin nuvi 3760.
 

Garmin nuvi 3790.

Garmin nuvi 3790.


Garmin nuvi 54.
Garmin nuvi 54.Garmin nuvi 3597.
Garmin nuvi 3597.

 


Garmin nuvi 3597.

Garmin nuvi 3597.

 

Garmin nuvi 58
Garmin nuvi 58.


 

Garmin nuvi 2589.

Garmin nuvi 2589. 

Garmin nuviCam
Garmin nuviCam.

 

 

 

 Garmin DriveAssist

 

 

Garmin DriveLuxe

 

Всички навигации Garmin на нашия сайт тук

Етикети: Garmin